2013. január 4., péntek

Marko

Helmut Marko szerint Webber nem győzheti le Vettelt.

Valamennyi rajongót e szavak megrendítették, úgy ahogy engem is.
 "Négy évet töltött el csapattársként Mark és Sebastian. Seb egyszer második lett, háromszor pedig megnyerte a világbajnokságot. Ez önmagáért beszél, kialakult az erősorrend, nem látom, mi tudna változtatni rajta."
Mint azt a legtöbb olvasóm tudja, egy kicsit sem rajongok Vettelért. Elismerem, mint pilótát, pontosan ugyanúgy mint a rajtrácson lévő összes pilótát. De nem olyan nagy szám. Persze... ott vannak a bajnoki címei. Nagyon jó autó van alatta hála Newey-nak. Ő sem rossz pilóta, sőt! De ő ugyanolyan pilóta mint Hamilton. Akkor Hamilton miért nem kap ilyesfajta elismeréseket? Értem én ezalatt ezt... Hamilton miért nem kap ilyeneket? Vagy Alonso? Alonsonál nem jobb pilóta Vettel. Maximum egy szinten vannak. Most azt hiszed, hogy ezt az elvakult Alonso-imádatom miatt mondom. Na nem. Reálisan nézem a dolgokat, és oké, hogy egy pilótának szüksége van egy jó autóra, hogy érvényesüljön... De egy jó pilóta egy rossz autóval is jól megy!(például: Schumi) Vettel is teljesített akkor, mikor nem volt a legjobb a Red Bull, de Alonso több ideig. ( Vannak Németországból olvasóim... Remélem nem Vettel rajongók, vagy ha igen akkor remélem nem veszik magukra :)) 
Oké. Visszatérve erre a kijelentésemre:Nagyon jó autó van alatta hála Newey-nak. Ilyenkor jut eszünkbe az a kérdés, hogy "akkor Webber miért nem megy olyan jól? Lehet igaza volt Helmutnak..." Eszünkbe se jusson ez! Nem kifogás, de Vettel kapja a jobb alkatrészeket, mert ő a fiatal tehetség, és a jó(!) öreg Webbert már inkább hagyják a fenébe. Na ez nagyon nem szép a Red Bull-tól. Vettel jóval fiatalabb, mint ausztrál társa, és nagyon tehetséges is, de Mark is! Igaz az is, hogy Sebastiant még lehet fejleszteni, és életvidám az egész ember. Nem fényezem tovább őt... Ne tudjátok meg, milyen nehéz volt ezeket leírni, így, Vettel ellenesen.... Szóval remélem, hogy a Mark Webber rajongók nem pártolnak el mellőle Vettel miatt. Higgyétek el, nem éri meg. 
Mindenesetre, most nagyon megharagudtam Marko-ra a kijelentése miatt. Remélem megpróbálja majd szépíteni, vagy valami ilyesmi. És nagyon hiszem, hogy Webber nem hiszi el, hogy rosszabb Vettelnél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése