2013. április 22., hétfő

Bahrein avagy a történelem megismétlődése

Bocsássatok meg a késedelemért, de a laptopom úgy döntött egynapos szabadságot vesz ki, és nem kapcsol be vasárnap. De most íme a futam:

Fernando után egy versennyel Webber is megünnepelheti a 200. versenyhétvégéjét. De sajnos Webbernek sem sikerült ezt olyan pompásan megünnepelni  ugyan nem annyira rossz a helyezése mint a spanyolnak volt, de hát mit is mondjak? Jobb mint a semmi és még pár pontocskát is kapott. 

Ha már Fernandoról említés esett folytatom vele. A spanyolok világbajnoka kezd már az elején túl sok pontot veszteni, ami nem tesz jót a világbajnoki esélyeinek. Ideje összeszednie magát, mert a végén kutyaszorítóban lesz. Ha esetleg valaki nem tudná, Fernando DRS-e romlott el és az első box után voltak olyan naivak a Ferrarinál, hogy engedték használni a DRS-t. Nem volt túl jó ötlet, hiszen mikor újra 1 másodpercen belül került valakihez sajnos az nem úgy reagált fékezéskor, mint ahogyan kellett volna. Tulajdonképpen innentől volt elveszve a futam Alonso számára. Végül a nyolcadik helyen végzett, míg a "gumifaló" csapattársa a 15. lett. Egyébként Massa kemény keveréken indult a pálya poros oldaláról. Taktikai szempontól nem a legjobb. 

Ha már Felipe ennyire visszaesett a negyedik helyről rajtolva, beszéljünk egy kicsit egy másik visszaesőről. A Mercedeses Nico Rosbergről. A pole pozícióból induló német tehetség a kilencedik helyre csöppent vissza. Na de hogyan? Nico az első pár körben még tudta tartani a vezetést, de sajnos minden jónak véget kell érnie. A Mercedes elkezdett lassulni, így Nico sorozatba vesztette a helyeket. A futam vesztese díjat vagy neki vagy Felipének adnám. Nehéz döntés. 
Lewis Hamilton váltócsere miatt 5 rajthelyes büntetéssel vághatott neki az időmérőnek. Lewis a negyedik legjobb időt futotta, ami azt jelenti hogy a 9. rajtkockából indulhat. Szép előzéseknek hála Lewis az ötödik helyen fejezhette be a versenyt.

Az élénk Sergio Pérez nem bírt a vérével (amit mi mondjuk nem bántunk) és csapattársával Jenson Buttonnal verekedett meg. Jenson többször is szólt a csapatnak hogy hűtsék le Sergiot, mert már kerekek értek össze. Végül a csapat utasítására nem is, de Button intő mozdulatára, értem én ezt a pályáról letolásra, felfogta a mexikói mi a helyzet, és csillapított a vérmérsékletén. Amit láthattunk a két versenyző között azt hívják úgy, hogy tisztességes igazi versenyzés. 

A Toro Rosso pilótái sem teljesítettek túl pompásan. Daniel Ricciardo a múltkori kvalifikációs eredményéhez képest a mostani meglehetősen rossz. Ricciardo Kínában a hatodik helyre elegendő időt futotta a Q3-ban. Bahreinben a futamon a 16 helyen végzett. Csapattársa Jean Eric Vergne a rajt utáni baleset (Van der Garde-val) miatt defektet kapott, majd pit. Feladta a versenyt. 

Nem lehet nem megemlíteni a Force India-s Paul Di Resta-t, aki vezette is a futamot! A futam végén éppen hogy lecsúszott a dobogóról. (Amit nagyon is megérdemelt volna!!) Csodálatos teljesítményt láthattunk Paul-tól.

A dobogón ugyanazok állhattak akik tavaly. Vettel, Räikkönen és Grosjean. Vettel a futamot ha vezette akkor hatalmas előnnyel. Mindhiába, egy nagyon erős versenyző + autó párosítással van dolgunk. 
Véleményem szerint nevezhetnénk ezt a futamot a deja vu futamon kívül a csaták futamának is. Annyi látványos és bravúros csatát láthattunk, amennyit az utóbbi futamokon nem nagyon. Saját kedvencem a Button, Peréz és Rosberg közti harc.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése