2013. július 29., hétfő

Magyar Nagydíj

Mindenek előtt el kell hogy mondjam, hogy nem tudtam elmenni a futamra, se az egész nagydíjra egészségügyi okok miatt. Mankóval csak nem szerencsés ott mászkálni, főleg úgy hogy nem is tudok mankóval járni. (se nélküle...) Viszont a másik nagy csalódásom az, hogy nem sok maradt meg a futamból (gyógyszerek és ilyesmi) szóval mindent beleadva se lett ez a legjobb futam összefoglalóm. Eleinte nem is akartam megosztani, de milyen dolog lenne már pont a hazai nagydíjamat kihagyni?!

A négyes kanyar, Mansell kanyar




A rajtnál fellélegezhetett egy kicsit a Vettelt kevésbé szívlelő nézőközönség, azonban a német ügyesen megtartotta a helyét amit Szujó Zoli végig kicsit meghaladva a beszédhangosságot lekommentált. ( De mi ezt természetesen nem bánjuk!) Az első kör mondhatni a legizgalmasabb volt a verseny alatt. Az első körök egyikében Nico Rosberg és Felipe Massa összeértek, amit Massa első szárnya bánt. Letört egy kis darab belőle.

Adrian Sutil ezen a nagydíjon a 100.nagydíját ünnepelte, ámbár sajnos ezt nem sikerült valami csodásan befejeznie. Kénytelen volt feladni a versenyt a 20. körben. A kiállások folyamatát folytatta Guttierez a 30.körben, Valterri Bottas a 45.ben és  Rosberg a 66.körben.

Szép pillanatok is voltak ám a Hungaroringen. Méghozzá a 2 gyönyörű előzés a Mansell kanyarban. Roman Grosjeannak és Sebastian Vettelnek is sikerült az előzés ezen a helyen. Míg Grosjean a külső íven előzött addig Sebastian Vettel a belső íven.

A versenyt Lewis Hamilton nyerte mellyel már negyedszerre nyerte meg ezt a nagydíjat. Mint ahogy említettem a korábbi bejegyzésemben  Lewis 3szor nyert Magyar nagydíjat, mikor Kimi Räikkönen mindig a második volt mögötte. Most már 4szer nyert Magyar Nagydíjat és győzelmét még mindig Kimi Räikkönen kísérte a második helyen.



































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése