2013. július 7., vasárnap

*

Ott gurul a Marussia!




Nem a legizgalmasabb versenyek egyikét nézhettük végig. Ugyan a vége fele beindult az akció és a Red Bull istállót is megizzasztották és pár örömkönny is hullt (tőlem ugyan nem) de mégsem mondhatjuk a 2013as Német Nagydíjat izgalmasnak. 


Mennyünk szépen sorba azon rövidke események sorozatán ami a Nürburgringen történt. 


Kezdjük Felipe Massaval. Oda a csuda jó rajt ha aztán az ötödik körben meghal a Ferrari.

Na itt egy kis hosszabb történet is. Adott egy Mark Webber. Adott egy kerékcsere és adott egy huncut jobb hátsó kerék. A kép összeállt kivéve annyit, hogy ennek következménye is lett. Méghozzá egy ártatlan, rossz helyen lévő operatőr. Szegény lélek a vállát és több bordáját is eltörte. A RB meg perkálthat 30ezer eurót az autó veszélyes kiengedéséért. 

Időrendbe haladba a következő eseményt a címben is lehet látni. A sztory röviden annyi hogy Jules Bianchinak motorproblémái voltak. Szép látvány volt nem mondom és itt a meleg helyzet kifejezés valóra is vált. (tűűűűűűz) De ha azt hittük ennyi elég volt Jules balszerencséjéből hát akkor tévedtünk. (igazából ez már nem az ő balszerencséje, de ugye a pilóta egyenlő az autóval ) A kis édes  Marussia úgy gondolta, hogy a lejtőn maradás túl nagy fáradság ezért feladta a harcot és csúszdázott egyet. Ez volt az óvodás verziója a történetnek, de mivel ezt mindenki megérti nem is ragozom tovább. A lényeg az hogy szerencsére akkor éppen senki nem jött azon a pályaszakaszon így egy safety car bejövetellel 'megúsztuk' a dolgot. 

A Safety Car elég sokáig maradt bent egy ilyen helyzethez képest. Mark Webbert zárkóztatta fel végülis aki a balul elsült kerék csere után visszaállt a pályára. Illetve nem ez volt a fő indok, de ha már bent van akkor felrázza a mezőnyt. 

A verseny végén gyönyörű taktikázásokat, valamint előzéseket láttunk. És a verseny végén Sebastian diadalmaskodott, ezzel megszerezte első győzelmét a Nürburgringen!  









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése