2012. november 19., hétfő

Amerikai-Nagydíj: Futam

Nagyon tetszett  a futam. Vettel és Hamilton gyönyörűeket csatáztak.

Kezdjük az elemzést a rajtnál. Vettel könnyedén eljön, mögötte Webber és Hamilton. Alonso a 7.helyről a 4.helyre jött fel. A páros oldalról induló versenyzők számára nem volt ez egy kedvező rajt. Räikkönen a 7.helyen. 
Romain-Michael-Kimi csatáznak Kimi megelőzi Schumacher, de visszaesik az egyik kanyarnál, ezt Grosjean kihasználva 2-t előzött egy csapásra. 
 Hamilton a leggyorsabb,miután megelőzi Webbert egyre közelít Vettelhez. Eközben a veterán német pilóta szenvedése elkezdődött, visszaesik a 9.helyre, ahonnan Felipe veszi támadóba. Grosjean megpördül a 19-es kanyarban, a németet megelőzi Massa. 
Hamilton nagyon gyors, a McLaren a legutolsó szektorban emelkedik ki. A britt pilóta vészesen közeledik Vettelhez. A 13.körben Vettel adja a köröket Hamiltonnak. Éles csatának nézünk elébe.
Räikkönen és Hülkenberg harcolnak, Nico nem akarja elengedni, de a Jégember, nem okoz csalódást rajongóinak, egy tökéletes előzést visz végbe, a 2-es kanyarban. Gyönyörű volt Kimi!
Webber KERS-e bedöglött, a pálya szélén megállt. Ez az jelenti, hogy Alonso kezébe adta a 3.helyet. Ha Hamilton megelőzi Vettelt, Alonsonak egyre nagyobb esélye lesz a világbajnokságban. 
20.körben megtörténik Alonso és Hamilton kerékcseréje. A McLaren istálló tökéletes munkát hajtott végre, míg a Ferrari jobb hátsó kereke nehezen jön le. Ezzel a manőverrel 3.4 mp-t vesztettek. Egy körrel később Vettel is kihozták. A Red Bull szerelői kiváló munkát végeztek. Mindhárman kemény keveréket kaptak. 
A kerékcsere után Alonso bajlódik a friss gumikkal, így megelőzi Button. HAmilton Räikkönen mögé érkezik vissza, megelőzi a finn Jégembert. Kicsivel később Räikkönen is kimegy a boxba, szintén kemény keverékért. A Lotusosok elaludtam, nagyon lassú csere lett. 6.4mp.
Vettel kezdhetett ijedezni, mert csapattársa alatt generátor hibák miatt romlott el a Reb Bull. Talán mégsem húzza be a versenyt?
Vettel 2.4mp-re van Hamilton előtt. HAmilton pokolian gyors, vészesen közeledik az ifjú német felé.  Már-már öt tizeddel gyorsabb mint Sebastian.  A 34.körben már majdnem egy másodpercen belül a Bikákkal.
Sorrend a 35.körben: Vettel, Hamilton, Button, ALonso, Räikkönen, Massa, Grosjean,Rosberg, Hülkenberg és Senna. 
Hamilton nagyon közel kerül Vettelhez, de nem sikerül összehozni az előzést. Közben Jenson-t kihívják. Sima csere, kemény keveréket kap. Grosjean mögé érkezik vissza a brit pilóta.
Massa elmegy Räikkönen mellett. Nagyon ügyes a brazil. Talán nem is volt olyan rossz ötlet a Ferrarinak a megtartás? 
Hamilton megelőzte Vettelt a DRS zónában. Ha így marad minden és Alonso a 3. lesz, akkor a világbajnokság sorsa csak a jövő héten dől el.
Button támadgatja Räikkönen-t de a 44. körben nem tudja megelőzni, ellenben elmegy a következő körben finn társa mellett. Jenson ezzel az 5.
Sorrend a 47.körben: Hamilton, Vettel, Alonso Massa, Button, Räikkönen, Grosjean, Hülkenberg, Senna, Maldonado.
Hamilton és Vettel csatáznak az élen. Lehet, nem bírja a német, ha elhappolják előle az értékes pontokat. Lássuk mi lesz!
Di Resta és Schumacher kétszer is voltam kereket cserélni. Nem a legjobb taktika... A Force India pilótája 15., míg a Mercedes sofőrje a 16. helyen autózik. 
Hamilton elment 1.5mp-re Vetteltől. Alonso a harmadik, mögötte csapattársa, a brazil Felipe Massa, aki megfutja a leggyorsabb kört. De Vettel sem lustálkodik. Nyomja az RB8-as gázpedálját rendesen. HAmilton nem adja magát az utolsó körben több mint 1 mp van köztük. Ebből Vettel számára nem sülhet ki, már első hely. Bár ki tudja? Ez a Forma 1...
LEWIS HAMILTON MEGNYERI A 2012-ES AMERIKAI NAGYDÍJAT. Vettel érkezik be másodikként, Alonso mögötte. Ez egy dolgot jelent... A VB cím sorsa még kockán forog. A konstrüktőri bajnoki cím már el is dőlt. 2012 VILÁGBAJNOK CÍMVÉDŐ KONSTRÜKTŐRI CSAPATA A RED BULL RACING!! Gratulálunk nekik! Szép munka volt.

Nekem nagyon tetszett a futam. Eseménydús volt, izgalmas, és aki azt mondta, hogy ezen a pályán nem lesz sok előzés.... hát rosszul mondta. Én nem szívlelem sem Hamiltont, sem Vettelt, de nagyon nagyon tetszett az amit ezen a futamon műveltek. Gyönyörű párharcok voltak. Elismerésem nekik. Valamint nagyon tetszett  Alonso része is. Habár egy csomó dolog az ölébe hullott- értem ezalatt Webber kiesését- ahhoz képest ő 100 plusz százalékot nyújtott. Nem tudom ki-kinek szurkol de akármelyik pilóta nyeri meg a címet, nagyon meg fogja érdemelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése