2012. november 17., szombat

Amerikai-nagydíj: Időmérő

El vagyok keseredve az időmérő edzés miatt, hiszen nem Alonso-é a pole. Vettel nagyon szépen ment, a Red Bull-al. Számomra nagyon nagy meglepetés volt Hamilton 2. helye. Ügyesen ment a britt pilóta is. 

Kezdjük az időmérő edzés elejénél:
Q1:
A HRT pilótái nagyon küszködtek a pályán, lehetséges volt, hogy nem tudják kiautózni a 107%-os időt, mely azt jelenti, hogy nem állhatnak fel vasárnap a rajtrácsra. Sorra autózták a Q1-hez méltó időket. A HRT indiai pilótája megállt a pálya alatt, de így is meglett a szükséges 107%. Ebben az esetben az idő: 1:43.317, az indiai pilóta ideje: 1:42.740. A Q1-et Sebastian Vettel nyerte meg a Red Bull-al.

Q2:
 A kilencedik percben Fernando Alonso panaszkodik a sport-legenda Michael-re a lassúsága miatt. Nem tetszését a rádióban, és egy kecses kézmozdulattal is kimutatta. Jenson Button McLaren-e erőt veszít visszatér a boxba. A csapat szoftveres vagy elektronikai hibára gyanakszik. A Q2-t ismét Seb nyerte meg 1:35.796-os idővel.

Q3:
Romain Grosjeant-t 5 helyes rajtbüntetéssel ajándékozták meg. A francia pilóta sebességváltó csere miatt kapott büntetést. Fernando Alonso nagyon erőlködik, de ez sem segít rajta. A spanyolok büszkesége csak a 8.helyről indulhat holnap.

Fernando így nyilatkozott:Holnap több pontot fogok szerezni, mint Vettel. Személy szerint örülök ennek. Nem hagyhatom szó nélkül Michael Schumacher gyönyörű teljesítményét sem. Látszik a németen, hogy nincs rajta nyomás. Már csak a versenyzés miatt csinálja 100%-ban. Sebastian alatt egy kitűnő autó van. Megoszló vélemények vannak e kapcsán. Valaki szerint csak Newey miatt tart ott Vettel ahol most, van aki azt mondja egy tökéletes autó csak a pilótával tökéletes. Én tisztelem Sebastiant amiatt, amit elért. De nem a szívem csücske, hiszem Fernando riválisa.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése