2012. november 24., szombat

Brazil-nagydíj Időmérő edzés

Q1:
A versenyzők nagyon sokat csúszkálnak a pályán, az első körben. Ezért, csak a kis csapatok jöttek ki, a nagy csapatok egyenlőre gondolkodnak a bordázatlan vagy intermediate gumik közt.  Inter-t választják.
Pedro de la Rosa nem figylet oda a célegyenes ráfordítóban, Grosjean nekiment hátulról. Az E20-as első szárnya megsérült, Grosjean a boxban. A francia nem tud jobb időt futni, kiesett.
Kiesők: Grosjean, Petrov, Kovalainen, Glock, Pic, Karthikeyan, De la Rosa.

Q2:
Az első mért kört a Toro Rosso francia pilótája teszi meg. Ideje:1.16:348. Gyenge idő.  Alonso kemény keveréken fut egy 1.14:631-es jobb időt. A kérdés az, hogy Vettel mire lesz képes. 17:38-kor Vettel megfut egy 1.13:209-es időt. Alonso ideje már nagyon rossznak tűnik. Valóban az.  Sebastian nyerte meg a Q2-t ezzel az idővel. A sorrend: Vettel, Hamilton, Button, Webber, Räikkönen, Maldonado, Hülkenberg, Rosberg, Alonso, Massa. Michael Schumacher utolsó időmérőjén kiesett. Nem túl jó zárás, de ki tudja mi lesz a futamon.

Q3:
A pilóták számára rendelkezésre álló idő 10 perc. Rosberg ezt ki is használja, elsőként jön ki. Az élmenők Hamilton, Button, Webber, Vettel. Hol van a Ferrari?
A Q3-at leintik, megnyerte Lewis Hamilton. Mögötte csapattársa Jenson Button, míg 3.helyen Mark Webber zárt. Sebastian csak 4., Alonso 8. helyet érte el a rajtrácson. Mindkettőjüket megelőzte csapattársuk. Valószínű túl nagy rajtuk a nyomás.

Ez az időmérő edzés nem volt izgalmas. Egyedüli izgalma talán Alonso Q3-ba jutása volt. Nem örülök ennek, hisz kedvencem a spanyol, de Vettel mögül Maldonado indul, így kitudja mi lesz a rajtnál. 
Hamilton azt mondta, ő amit tud, megtesz azért, hogy Alonso legyen a VB. Nem hiszem, hogy Lewis ezt az ígéretét beváltja holnap. Szerintem egy győzelemmel akar elválni a brit gárdától.  Ha Hamilton nyeri a futamot, Alonso a 2. Vettelnek 8.nak kell lennie, ahhoz, hogy Fernando legyen a legfiatalabb 3 szoros világbajnok. - Senna rekordját a hétvégén meg fogják dönteni, csak az a kérdés, hogy Seb vagy Fernando lesz az.-
Nagyon sajnálom, hogy Schumi nem jutott be a Q3-ba. Nem túl szép zárás, de minden esetre, a pontokat csak vasárnap osztogatják, így lehet a veterán bezsebel jó sok pontot. Én szorítok érte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése