2013. május 13., hétfő

Gran Premio de España




Időmérő:



Mint mind tudjuk a Mercedes időmérős tempója kiemelkedő, ezért nem is lepődtem meg mikor sikerült elkapniuk az első sort. Mögülük a két jó barát Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen indulhatott. És a harmadik sorba a Ferrarik kerültek volna, ha Massa nem kap rajtbüntetést... 



Főbb versenyhelyzetek:


Fernando nagyon jól rajtolt, ahogyan Vettel is. De ahogyan ez meg volt írva Hamilton szépen lassan visszaesett. Míg mindenki a rajttal és az első körökkel volt elfoglalva Grosjean a 9.körben jobb hátsó kerékfelfüggesztése eltört, és muszáj volt feladnia a versenyt. 






A 36.körben Nico Hülkenberg és JEV egy kisebb box-balesetben 'vettek részt'. Hülkenberget hamarabb engedték ki mint lehetett volna, ezért első szárny csere volt szükséges, és persze az FIA sem kegyelmezett neki, egy 10mp-es stop and go büntetést adott neki. 


Elemzés:



Szerintem ez a futam egy olyan futam volt amiről az ember nem nagyon tud mit mondani. Persze, volt pár izgalmas helyzet, Hamilton rádió üzenete, Giedo kereke és néhány szép előzés. Na és természetesen Fernando zászlólengetése a futam végén. De összességében ha megkérdeztek, hogy mi volt a jó a futamban azt mondom, hogy a vége, ami csak a Ferrari fanoknak volt szép. 
Ki gondolta volna, hogy a kis brazil pilóta megint dobogóra állhat és láthatjuk édes kis fiacskáját a dobogó alatt? Én nem, de nagyon örülök neki. Nincs is szebb látvány egy Ferrari szurkolónak, mint mikor 3 ex/jelenlegi Ferrari pilóta áll a dobogón, és nem mellesleg ha pont ők a 3 kedvenc pilótái. 






Ha már a dobogósoknál járunk ejtsük egy pár szót a Lotus csapatra pontosabban Kimi Räikkönenre. Pletykák keringenek arról, hogy nemsokára a Red Bull színeiben láthatjuk, jó barátja, Sebastian Vettel mellett. Ha igazak a Mark Webberes Porsche-s pletykák akkor ennek van alapja. De miért hagyná el a Lotust Kimi? Megvan a jégkrém állomány, mi kell még? :) Győzni képes autó? Pár kis fejlesztés és ez az autó nem a második sorban fog végezni szombaton és nem a második helyen fog végezni vasárnap. Romain Grosjeanról pedig teljesen elfeledkeztem, csak a kiesése keltette fel a figyelmemet. Kéne valamit produkálni a csapatnál és talán akkor nem feledkeznének meg róla az emberek. Persze, tavalyhoz képest egy sokkal jobb pilóta, de a végeredményen nem látszik azt kell mondjam. 

Sebastian Vettel hova tűnt? És Mark Webber? És az egész Red Bull istálló? 
Sebastian a 4. helyen végzett, egy hellyel hátrébb mint rajtpozíciója.
Mark pedig az 5. helyen, csapattársa mögött, 3 hellyel előrébb mint rajtpozíciója.
Végre egyszer láthattunk egy olyan hétvégét ahol a RB nem dominál és másoknak is 'esélyt ad játszani'. És most kijavítanám magam, nem a RB dominál, hanem maga Sebastian királykisfiú Vettel. 

Mercedes. Szerintem többet nem is kell mondanom senkinek se, mert mindenkinek egy mondat jut eszébe erről. "Ennél már nem tudok lassabban menni."
Tudtam, hogy a Mercedes nem tudja megtartani a rajthelyét, de bíztam benne, hogy legalább mindkét versenyzőjük pontot szerez. 
Ideje a Mercedesnek kezdeni valamit az autójával , mert az időmérő már az övéké, ideje a futamokon is hódítani!








3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Én is nagyon-nagy Ferrari, pontosabban Fernando -fan vagyok. Akármilyen autóval képes győzni. Nagyon szépen jött föl az élre, főleg, ha azt vesszük figyelembe, hogy Raikkönen egy kerékcserével kevesebbel ment, de még így se tudta utolérni. Pedig nem rossz pilóta.
    Szerinted mi lesz ebből a Raikkönen-Vettel párossal? Szerintem ez volna a lehető legjobb és a legrosszabb döntés egyben. Ha ők összekerülnek, minden versenyen szarrá verik az autót. Ez egy nagyon kétoldalú dolog lenne.
    Tök jó a blogod!
    Az a Lány
    xoxo

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Fernandoban szerintem ezt szeretik a legtöbben, hogy minden esetben harcol és nem hiába van 2 világbajnoki címe. Ha lehet ilyet mondanom, akkor megvan benne a 'Senna'. :)
    Ha teljesen őszinte vagyok, akkor azt mondom, hogy mivel Webber a Porsche-val ügyködik, és Räikkönennek nem lenne ellenvetése lehetséges a dolog. De ha logikailag nézem a dolgokat, akkor szerintem marad a Lotusnál. Neki már nem olyan nagy ügy a pénz mint a kisebb pilótáknak.
    Az meg már egy másik dolog, hogy ők lennének a legjobb csapat. Räikkönen tudásával és vezetési képességével és Vettel aranykezével mindenkit a földbe tipornának. :/
    Örülök ha tetszik. :)
    Petra
    :*

    VálaszTörlés
  3. great photos!

    I'm currently having a giveaway on my blog! Skater skirt, galaxy print leggings and many more! Hope you can support me by joining my giveaway! thank you! here's the link http://chasingculprit.blogspot.com/2013/05/cant-get-enough-of-spring-and-summer.html

    xx
    ellie

    VálaszTörlés